Skip links
Published on: Nieuws

Wat wil jij later worden?

Wat was jouw eerste baantje? Weet je nog hoe het voelde? Toen je voor het eerst een jumboschort omsloeg? Het voelde misschien hetzelfde als het moment dat je voor het eerst de autosleutels kreeg van je ouders na het behalen van je rijbewijs. Eindelijk mag ik achter het stuur.

Wij deelden in ons team onze ervaringen met eerste baantjes. Een van de teamleden vertelde dat hij graag in de horeca wilde werken als eerste baantje. Het was alleen jammer dat alle restaurants mensen met horeca-ervaring zochten. Hij vroeg zich af:

‘Alle horecamensen zijn toch ooit ook ergens begonnen zonder ervaring?’

Wij houden van werk. Werk maakt je blij. Daar geloven we in. Helaas is de realiteit dat te veel mensen zichzelf elke dag naar hun werk moeten sleuren. Ze staan ‘s ochtends op voor hun baas. Zien op tegen de dag die net begonnen is. Dagen lijken eindeloos en elk uur op de klok wordt weggekeken. Je gaat bij jezelf te rade: ‘Is dit het nou?’

Ook geven in Nederland 345.000 jongeren aan meer te willen werken in deze krappe markt. De grootste reden om niet te zoeken naar werk is omdat er weinig resultaat wordt verwacht.

Wat wil jij later worden als je Hero bent?
Wij vinden dat dit opgelost moet worden. En opgelost kan worden. Laten we zoeken naar mogelijkheden. Misschien een onbekende weg inslaan. Er is een baan die precies bij jou past. Waar jij elke dag kan doen waar je goed in bent zodat je weer van werk gaat houden! En om Mariah Carey te quoten:

Als je het zelf nog niet zag, ‘er zit een Hero in jou!’