Skip links
Published on: Nieuws

‘Vacature: nieuwe medewerker met passie en talent’

Ja, hè hè. Wie wil dit niet? Met zo’n vacaturetitel onderscheid jij niet echt van de concurrentie. ‘Markconform salaris’ is nog zo’n populair voorbeeld. Dit zegt eigenlijk niets. Hoe zorg je ervoor dat jouw vacature opvalt? Staat jouw vacature vol clichés en abstracte taal, dan zal een sollicitant snel zijn conclusie trekken over de cultuur van jouw bedrijf. ‘Met zo’n saaie vacaturetekst zal de werkplek vast ook saai zijn.’

En dan nog niet te spreken van de vele onrealistische eisen in vacatures voor starters. Welke pasafgestudeerde kan opboksen tegen anderen op ‘een startersvacature, maar wel het liefst met 5 ervaringsjaren’? En welke starter heeft al ervaring met scrum of een Six Sigma black belt? Uit onderzoek van HR-dienstverlener Unique blijkt ook dat maar liefst 48 procent zegt af te haken wanneer ze een te hoge eisenlijst zien. Denk eens aan de vragen: Wat moet iemand nou precies doen? En wat kan ook eventueel aangeleerd worden tijdens de functie?

Het is niet gemakkelijk precies de woorden te kiezen voor de skills die je zoekt. Bovendien, hoe zorg je ervoor dat de vacature ook interessant is voor schapen met 4 poten? Let’s work it out!

Wij geloven niet in rompslomp bij Heroes of Work. Kun jij je vacaturetekst ook kwijt in 500 karakters? Of is er een stroom aan woorden nodig om te beschrijven wat iemand zou moeten kunnen? Op ons nieuwe platform stel je alleen de échte vereisten op bij een vacature. Wat ook interesse wekt bij kandidaten is bijvoorbeeld de mogelijkheid om een opleiding te volgen bij de functie. Ontwikkelmogelijkheden maken een baan interessant voor langer termijn. Neem de kernwaarden van jouw organisatie mee in het sollicitatieproces. De juiste fit waar beide partijen elkaar verder helpen zal ervoor zorgen dat de Match langer standhoudt.

Ga dus niet op zoek naar die pro-actieve teamplayer, maar zoek gericht naar personeel met de juiste eigenschappen en waarden. Heroes of Work maakt alleen een Match als het totaalplaatje klopt. De ene teamplayer is de andere niet.

Heroes of Work, applicatie, arbeidsmarkt, online platform, scherm, vacature