Skip links

Veelgestelde vragen

Wij zijn benieuwd naar jouw vragen en opmerkingen. Bekijk voordat je een vraag stelt aan onze helpdesk de veelgestelde vragen. Deze geven wellicht antwoord op jouw vraag. Is jouw vraag hierna niet opgelost, neem dan contact op met onze helpdesk.

Algemeen

1. Registreren

 1. Je kunt je op verschillende manieren registreren voor Heroes of Work. Download de applicatie Heroes of Work voor Apple in de appstore en voor Android in de Google Play-appstore. Vervolgens klik je op ‘Join Heroes of Work’ om het registratieproces te starten.
 1. Het gebruik van Heroes of Work is gratis en niet verbonden aan enkele voorwaardelijke kosten. Dit geldt zowel voor de Hero als voor Organisatie, Coach of Opleider. Heroes of Work bestaat door het maken van ‘de beste match’ tussen verschillende gebruikers. Na het ontstaan van een arbeidsrelatie zal Heroes of Work een klein percentage (3% over de loonsom) in rekening brengen bij de Organisatie, Coach of Opleider.  
 1. Een Hero kan een profiel aanmaken door tijdens het registratieproces aan te geven dat het om een Hero-account gaat. Vervolgens word je door het proces geleid waar je je profiel kunt invullen. Het voldoende invullen van het profiel is noodzakelijk voor het maken van matches.
 1. Een organisatie kan een profiel aanmaken door tijdens het registratieproces aan te geven dat het om een Organisatie-account gaat. Op dit moment is het registratieproces van de Organisatie uitsluitend te doorlopen via de desktopversie van het platform. Via een link in je mailbox word je doorverwezen naar het platform, waarna je het registratieproces kunt doorlopen.
 2. Vervolgens word je door het proces geleid waar je je profiel kunt invullen. Het voldoende invullen van het profiel is noodzakelijk voor het maken van matches.
 1. Om een profiel aan te maken als Hero en Organisatie moet je minimaal 16 jaar zijn op het moment van registratie. We kunnen je een herinneringsmail versturen zodra je voldoet aan de leeftijdsvoorwaarden. 

2. Inloggen

 1. Het is geen ramp als je je wachtwoord bent vergeten. Als je je wachtwoord bent vergeten klik je op ‘wachtwoord vergeten’ bij het inlogscherm. Je krijgt hierdoor automatisch een e-mail waarin informatie staat over het aanmaken van een nieuw wachtwoord.
 1. Klik op ‘wachtwoord onthouden’ bij het inloggen op de applicatie en website.
 1.  Wanneer je hebt toegestaan dat je wachtwoord automatisch wordt onthouden bij het inloggen op de applicatie en website word je bij het openen van de applicatie of website automatisch doorgestuurd naar het matchingsscherm. Dit geldt voor alle gebruikers.

3. Connecties

 1. Connecties zijn enorm belangrijk in het proces om je route te vinden als Hero. Connecties kunnen aangegaan worden op het platform via het versturen van een uitnodiging tussen verschillende gebruikers. Na inloggen kan via het menu een link verstuurd worden naar een contact in je netwerk. Na het versturen van een link kan een persoon de uitnodiging accepteren om een Connectie te maken. Na het aangaan van een Connectie kan je Connectie feedback geven door enkele kaarten te kiezen.
 1. Nodig je professionele netwerk uit om een Connectie aan te gaan bij Heroes of Work. Als Gebruiker kun je zelf naar wens nieuwe Connecties aangaan
 2. Als Hero kun je je contacten en collega’s uitnodigen om een Connectie aan te gaan. Bepaal goed welke mensen in jouw omgeving jou kunnen helpen op jouw route. Wees ervan bewust dat al jouw Connecties jouw persoonlijke profiel kunnen inzien en ook feedback kunnen geven op de verschillende profieldelen. Deze feedback telt mee voor de Hero in het matchingsproces.
 1. Elke gebruiker bepaalt zelf welke onderdelen openbaar zijn voor anderen om te zien. Ga naar instellingen > kies een profielonderdeel > pas ‘zichtbaar voor…’ aan naar wens.
 1. Wanneer je als Hero een ander accepteert om een Connectie te maken word je automatisch uitgenodigd om feedback op je Connectie te geven. Het kan zijn dat je Connectie zijn profiel nog niet volledig heeft ingevuld. Er is op dat moment te weinig informatie beschikbaar om feedback op te geven.
 2. Klik op de notificatielink om feedback te geven aan je Connectie. Hiervoor kom je op het profiel van de Connectie en worden automatisch enkele vragen aan je gesteld. Vul de feedback zorgvuldig in! Jouw feedback heeft namelijk niet alleen invloed op de Hero zelf maar ook op het profiel van je Connectie, en dus op matching.
 3. Bij Heroes of Work geloven we erg in elkaar op weg helpen. De feedback die een Connectie over jou deelt, wordt als een betrouwbare referentie voor je profiel en voor je matching gebruikt. 

4. Instellingen

 1. Je instellingen kun je gemakkelijk aanpassen naar jouw wens. Op de applicatie: menu > instellingen. Op de website: menu > instellingen

5. Notificaties

 1. Op de applicatie: menu > instellingen > notificaties. Hier kun je jouw voorkeuren aanpassen. Notificaties helpen je herinneren aan een match of bijv. feedback geven aan een nieuwe Connectie. Pushberichten op je mobiel kunnen je helpen om je te herinneren dat er op Heroes of Work een nieuwe ontwikkeling is sinds je de laatste keer hebt ingelogd.

Hero

6. Profiel maken

 1. Via instellingen kun je zelf bepalen wat je openbaar stelt voor anderen om te zien. Anderen kunnen alleen je profiel bekijken als je hen toevoegt als Connectie. Sommige profielonderdelen zijn automatisch openbaar voor Connecties als je niets verandert aan je instellingen. De 4 profielonderdelen: Kernwaarden, Skills, Kennis en Persoonlijkheid zijn altijd openbaar voor je Connecties. Dit zijn namelijk de onderdelen waarop je Connecties feedback kunnen geven.
 2.  Het geven van feedback is heel belangrijk bij Heroes of Work. Het telt mee voor je profiel en matching.
 1. Bij Heroes of Work we geloven dat iedereen uniek is. Wij geloven in jouw kunnen en matchen jou aan Organisaties die bij je profiel passen. Voor een goed profiel zijn enkele dingen belangrijk:
  1. Hoe uitvoeriger jij je profiel invult, hoe beter wij weten wie jij bent en wat jij zoekt.
  2. Hoe eerlijker jij je profiel invult, hoe beter wij kunnen inschatten welke baan bij jou zou kunnen passen.
  3. Hoe beter jij je profiel up-to-date houdt door het geregeld aan te passen aan je ontwikkelingen, des te beter wij op de hoogte zijn van jouw actuele beeld.
  4. Hoe beter al jouw Connecties feedback geven op je profiel, des te beter wij een geverifieerd beeld van je krijgen.

  2. Al deze onderdelen bepalen hoe jouw profiel eruit ziet en ook hoe goed wij jou kunnen matchen aan anderen.

 1. Verwijder nooit zomaar jouw Hero-account. Een ingevuld Hero-profiel heeft namelijk altijd waarde. Heroes of Work gelooft in een leven lang leren. Alle stapjes op je route zijn nodig en waardevol. Heb je besloten toch je account te willen verwijderen? Ga naar: menu > instellingen > profielinstellingen > account verwijderen.

Je profiel is een van de belangrijkste onderdelen. Je opent je eigen profiel door links onderaan op ‘profiel’ klikken. Wees ervan bewust dat de informatie op je profiel ook de informatie is die gebruikt wordt voor Matching en Connecties

 1. Als je je profiel nog niet hebt ingevuld word je automatisch door het invulproces geleid. Volg de stapjes nauwkeurig. Vul je werkervaring en opleiding(en) in. Op basis van deze informatie geven wij suggesties over welke Skills en Kennis je waarschijnlijk beschikt.
 2. Ben je iets vergeten bij het invullen van je profiel? Geen probleem. Je kunt je profiel op elk moment aanpassen. Ga naar: menu > profiel, en vul het onderdeel in wat je wilt aanpassen. Hoe vollediger jij je profiel invult, hoe beter wij een passend beeld van je kunnen maken.

Wanneer jij denkt dat je profiel jou op de juiste manier omschrijft ben je klaar om te matchen. Om goede matches te maken is enkele informatie belangrijk om in te vullen:

 1. Vul relevante Werkervaring in
 2. Vul relevante Opleiding(en) in
 3. Vul al je opgedane Skills in tot nu toe
 4. Vul al je opgedane Kennis in tot nu toe
 5. Kies je top 5 Persoonlijkheidstrekken die bij jou passen
 6. Sorteer de Kernwaarden in je top 3 naar wat jij het belangrijkst vindt in je werk
 1. Vul relevante werkervaring in. Door middel van onze matching machine worden matches gemaakt die de hobbel van mismatchende werkervaring of opleiding oplost. Dit doet Heroes of Work door middel van alle relevante informatie filteren uit je werkervaring en opleiding. Het onderdeel Werkervaring is dus pas relevant als het effect heeft gehad op je capaciteiten (Skills en Kennis) en je eigen ontwikkeling (Persoonlijkheid en Kernwaarden).
 2. Vul als eerst je laatste of huidige werkervaring in. Geef vervolgens aan wat het startmoment (maand-jaar) was en (als je inmiddels niet meer werkt op deze plek) vul je een stopmoment (maand-jaar) in. Voor goede matching is het belangrijk dat je alle relevante Werkervaring invult die je graag wilt laten zien op je profiel aan Connecties of toekomstige werkgevers. Wij herkennen veel functienamen. Zit jouw functienaam niet bij de suggesties? Kies dan voor een alternatief dat erop lijkt. Als je geen goed alternatief vindt kunnen wij helaas deze ervaring niet meenemen in onze suggesties voor Skills en Kennis. Op dit moment kun je helaas nog geen functie toevoegen die niet herkend wordt door het systeem. Werkervaring dient ervoor dat je in kaart kunt brengen welke Skills, Kennis, Persoonlijkheid en Kernwaarden je jezelf eigen hebt gemaakt.
 1. Vul relevante Opleiding(en) in. Door middel van onze matching machine worden matches gemaakt die de hobbel van mismatchende werkervaring of opleiding oplost. Dit doet Heroes of Work door middel van alle relevante informatie filteren uit je werkervaring en opleiding. Het onderdeel Opleiding(en) is dus pas relevant als het effect heeft gehad op je capaciteiten (Skills en Kennis) en je eigen ontwikkeling (Persoonlijkheid en Kernwaarden). Van deze categorieën kunnen wij pas een inschatting maken bij een beroepsopleiding. Het is dus nog niet mogelijk een middelbare schoolervaring of anders dan beroepsopleiding toe te voegen op dit moment
 2.  Vul als eerst je laatst afgeronde beroepsopleiding in. Vul vervolgens aan wat het startmoment (maand-jaar) was en vul je een stopmoment (maand-jaar) in. Voor goede matching is het belangrijk dat je alle relevante informatie invult die je graag wilt laten zien op je profiel aan Connecties of toekomstige werkgevers. Op dit moment kun je helaas nog geen Opleiding toevoegen die niet herkend wordt door het systeem. Opleidingen dienen ervoor dat je in kaart kunt brengen welke Skills, Kennis, Persoonlijkheid en Kernwaarden je jezelf eigen hebt gemaakt.
 1. Vul alle opgedane Skills in die relevant zijn voor jouw profiel. Skills zijn taken, vaardigheden en capaciteiten die je op dit moment beheerst en kunt uitvoeren. Op basis van je ingevulde Skills kunnen wij inschatten welke beschikbare baan bij jou past. Een Organisatie stelt uit dezelfde lijst Skills en taken op die je moet kunnen om het werk uit te voeren. Wees niet bang wanneer je niet alle Skills bezit die nodig zijn om de functie uit te voeren. Wij geloven dat je veel Skills kunt opdoen tijdens of naast het uitvoeren van de functie. Door bijvoorbeeld een relevante Opleiding te volgen.
 1. Vul alle opgedane Kennis in die relevant is voor jouw profiel. Kennis bestaat uit informatie, opleidingen en begrip van zaken die je tot dit moment hebt opgedaan. Op basis van je ingevulde Kennis kunnen wij inschatten welke beschikbare baan bij jou past. Een organisatie stelt uit dezelfde lijst Kennis op die je moet hebben om het werk uit te uitvoeren. Wees niet bang wanneer je niet alle Kennispunten bezit die nodig zijn om de functie uit te voeren. Wij geloven dat je veel Kennis kunt opdoen tijdens of naast het uitvoeren van de functie. Door bijvoorbeeld een relevante Opleiding te volgen.
 1. Kies je top 5 aan Persoonlijkheidstrekken die jou het best beschrijven. Er zijn in totaal 20 Persoonlijkheidstrekken waaruit je je top 5 kunt maken. Neem de tijd om goed je top 5 te kiezen. Vraag eens in je omgeving welke 5 karaktertrekken jou het best beschrijven.
 1. Sorteer je top 3 aan Kernwaarden zodat ze goed beschrijven welke waarden je het meest belangrijk vindt in je werk. Er zijn in totaal 11 Kernwaarden waaruit een top 3 wordt voorgesteld. Deze suggestie wordt opgemaakt uit de rest van je profiel en met name je persoonlijkheid. Ben je niet tevreden met de top 3? Pas dan je profiel aan en check opnieuw je suggestie top 5 Kernwaarden. Neem goed de tijd om je top 3 te sorteren. Vraag eens in je omgeving welke 3 Kernwaarden zij in jou herkennen en bepaal welke jij het belangrijkste vindt. 

7. Matching

A. Op basis van hoe je je profiel opstelt en de beschikbare banen worden matches gemaakt. Hoe je je profiel invult bepaalt welke matches je maakt. Denk hierbij aan:

 1. Hoe uitvoeriger jij je profiel invult, hoe beter wij weten wie jij bent en wat jij zoekt.
 2. Hoe eerlijker jij je profiel invult, hoe beter wij kunnen inschatten welke baan bij jou zou kunnen passen.
 3. Als jij je profiel up-to-date houdt door het geregeld aan te passen aan je ontwikkelingen, zijn wij beter wij op de hoogte van jouw actuele beeld.
 4. Hoe beter al jouw Connecties feedback geven op je profiel, des te beter wij een geverifieerd beeld van je krijgen.

B. Krijg je bijna geen (nieuwe) matches. Niet getreurd. Dit kan liggen aan het aanbod van beschikbare banen op dit moment.

Onder je profielfoto bij je profiel staat of je ‘Beschikbaar’ bent om te matchen of niet. Je kunt gemakkelijk switchen tussen ‘Beschikbaar’ en ‘Onbeschikbaar’ op elk moment. Pas je je beschikbaarheid aan, dan verdwijnen je matches niet direct. Er worden hierna geen nieuwe matches meer gemaakt en je bent dus niet beschikbaar voor nieuwe Organisaties om te bekijken.

 1. Heroes of Work heeft een eigen matching machine ontwikkelt. De machine passen wij aan de resultaten en ontwikkelingen aan. Zo proberen wij onze machine steeds nauwkeuriger en nog betere matches te laten maken. Een Hero wordt gematcht met een Organisatie op de volgende profiel onderdelen:
  1. Beschikbaarheid
  2. Type werk, locatie, salariswensen, rijbewijs etc.
  3. Skills
  4. Kennis
  5. Persoonlijkheid
  6. Kernwaarden

Organisatie

8. Profiel maken

 1. Ga naar heroesofwork.com/login. Hier kun je je registreren als Organisatie of Hero. Als Organisatie maakt een accountbeheerder het profiel aan. Vervolgens word je door het proces geleid om een profiel aan te maken en nieuwe Heroes te zoeken voor je openstaande vacatures.

9. Zoekprofiel plaatsen

 1. Na het volledig invullen van je profiel als Organisatie is het mogelijk om nieuwe zoekprofielen te maken. Klik op de menubalk links: matches > zoek nieuwe Hero > maak zoekprofiel aan.
 1. Een goede match ontstaat pas als het zoekprofiel goed is ingevuld door de Organisatie. Hoe vollediger het zoekprofiel, hoe beter een match gevonden kan worden. Aan de hand van het profiel en de zoekcriteria worden matches gemaakt. Als je verder wilt met deze match: klik dan op ‘Interesse’. Vervolgens krijg je als Organisatie een vollediger beeld van de Hero waarin je geïnteresseerd bent.

10. Instellingen

 1. Klik op menubalk links: instellingen. Hier kun je al je instellingen aanpassen naar wens.

11. Matching

 1. Als Organisatie maak je een profiel aan waarin je beschrijft wat voor bedrijf je bent. Hiervoor willen we bijvoorbeeld weten waar jullie kantoor staat en in welke sector jullie bedrijf werkt. Vervolgens maak je als Organisatie een zoekprofiel voor een Hero aan. In dit zoekprofiel kun je door middel van de categorieën aangeven welk profiel past bij de Hero die jullie zoeken. Kies hiervoor Skills, Kennis, Persoonlijkheidstrekken uit de lijst. Hierbij word je geholpen door veel voorkomende eigenschappen bij eenzelfde functie.